خرابی و تعمیر خودرو, نکات فنی خودرو

۸  دلیل خرابی سنسور اکسیژن

علائم و نشانه های خرابی حسگر o2

در این مقاله قصد داریم به ۸ دلیل اصلی خرابی سنسور اکسیژن بپردازیم. سنسورهای اکسیژن به سنسورهایی گفته می شود که میزان اکسیژن موجود در جریان خروجی اگزوز را اندازه گرفته و به ECU ارسال می کنند. ایسیو یا همان کامپیوتر خودرو به کمک این اطلاعات دستورات لازم  در رابطه با نسبت هوا و سوخت را به موتور ارسال می کند و باعث بهینه سازی شرایط احتراق می شود. بنابراین وجود سنسور اکسیژن و سلامت آن روی عملکرد خودرو تاثیر زیادی دارد.

خرابی سنسور اکسیژن می تواند باعث کاهش شتاب خودرو و همچنین افزایش سطح آلودگی شود. بعلاوه، در صورتی که به موقع تعویض نشود باعث خرابی قطعات گران قیمتی مثل کاتالیزور می شود. به همین دلیل متحمل هزینه زیادی خواهید شد. از دیگر مشکلات مربوط به خرابی سنسور اکسیژن می توان به تاثیر منفی آن روی زمان بندی موتور، خام سوزی،خروج دود تیره غلیظ همراه با بوی بد از اگزوز، مکث لحظه ای موتور موقع شتاب گیری، ریپ زدن و بد کار کردن موتور در حالت درجا و کاهش توان و عملکرد خودرو اشاره کرد.

 

دلیل خرابی سنسور اکسیژن چیست؟

در ادامه ۸ مورد از مهمترین دلایل خرابی سنسور اکسیژن ارائه شده است:

استفاده طولانی مدت

سنسور اکسیژن مانند تمام سنسورهای الکتروشیمیایی پس از استفاده طولانی مدت حساسیت خود را از دست می دهد. طول عمر مفید سنسور اکسیژن بر اساس نوع خودرو متفاوت است. اما به طور کلی معمولا به ازای هر ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر کارکرد لازم است تعویض شود.

حسگر اکسیژن قطعه اصلی و بسیار مهمی در خودرو محسوب می شود. کیفیت آن تاثیر زیادی روی عملکرد موتور خودرو دارد. به همین دلیل استفاده از یک سنسور اکسیژن بی کیفیت تاثیر منفی زیادی روی سایر قطعات خودرو به ویژه موتور ان خواهد داشت. بنابراین به همین عنوان نباید از سنسور اکسیژن بی کیفیت استفاده کرد. حتی اگر سنسور اکسیژن خودرو شما خراب نشده توصیه می شود به ازای هر ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر تعویض شود.

 

8 دلیل خرابی سنسور اکسیژن

تجمع رسوب و آلاینده‌ها روی سطح سنسور، دلیل خرابی سنسور اکسیژن

دی اکسید زیرکونیوم یا همان زیرکونیای سنسور اکسیژن به آلاینده ها بسیار حساس است. گاهی اوقات سنسور اکسیژن در اثر تجمع رسوب و آلاینده هایی که روی سطح سنسور قرار می گیرند ممکن است آلوده شوند.

 

 گرفتگی فیلتر هوا، نشتی یا معیوب بودن انژکتور سوخت

استفاده از بنزین بی کیفیت یا نشتی بنزین می تواند باعث خرابی سنسور اکسیژن شود.  بنزین های بی کیفیت دارای کربن بسیار زیادی هستند. در نتیجه باعث تجمع رسوب روی سطح سنسور اکسیژن و از کار افتادگی آن می شود. در این حالت سنسور رنگ قهوه ای پیدا می کند. از دلایل احتمالی می توان به گرفتگی فیلتر هوا یا نشتی یا معیوب بودن انژکتور سوخت اشاره کرد.

علائم خرابی سنسور اکسیژن

نشت ضد یخ از واشر سر سیلندر

اگر سرسیلندر ترک خورده یا واشر سرسیلندر نشتی داشته باشد ممکن است ضد یخ وارد محفظه احتراق شود. نشت ضد یخ برای سنسور اکسیژن بسیار مضر است و باعث خرابی سنسور و افزایش مصرف سوخت می شود. موتور نیز کارایی اولیه را نخواهد داشت. در این حالت سنسور اکسیژن به رنگ سبز مایل به قهوه ای خواهد بود.

 

واشر سیلیکونی نامناسب

اگر رنگ سنسور سفید شده است دلیل آن می تواند استفاده از واشر سیلیکونی مناسب روی موتور باشد. سیلیکون، سولفور و سرب از جمله موادی هستند که باعث خرابی سنسور می شوند. استفاده از بنزین سرب دار به حسگر اکسیژن آسیب می رساند و رنگ آن را به صورتی روشن تغییر تغییر می دهد.

 

درجه حرارت بالا، دلیل خرابی سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن در محیطی با درجه حرارت زیاد قرار دارد. همچنین در معرض گازهای آلاینده ای است که گرما تولید می کنند. بنابراین مثل سایر اجزای موتور ممکن است در اثر گرمای بیش از حد خراب شود.

 

دلیل خرابی سنسور اکسیژن

تعمیر و نگهداری نامنظم

می توان گفت اصلی ترین دلیل خرابی سنسور اکسیژن عدم تعویض به موقع آن است. بعلاوه، عدم تعمیر به موقع سایر قطعات نیز روی سلامت و طول عمر سنسور اکسیژن تاثیر می گذارد. به عنوان مثال، عدم تعویض فیلتر هوا و تعویض شمع، می تواند سرعت خرابی سنسور اکسیژن  را بیشتر کند.  زیرا کثیفی و رسوب بیشتری روی سنسور جمع می شود.

 

 

استفاده از بنزین بی کیفیت

پایین بودن کیفیت سوخت نیز می تواند باعث از کار افتادگی سریع سنسور اکسیژن شود. زیرا سوخت بی کیفیت می تواند خاکستر سرب، گوگرد و روغن بیشتری تولید کند که برای سنسور اکسیژن مضر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.